Disciplinele la care ne-a declarat corijenti Comisia Europeana

Luni, 02 Martie 2015, ora 09:08
1041 citiri
Disciplinele la care ne-a declarat corijenti Comisia Europeana
Foto: Twitter/ Comisia Europeana

Comisia Europeana (CE) a decis sa demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru Romania, tara identificata inca din luna noiembrie 2014 ca inregistreaza dezechilibre economice, a anuntat saptamana trecuta Comisia Europeana.

Explicatiile pentru "picarea examenului" dat in fata Comisiei sunt prezentate in cele ce urmeaza, cu observatia ca nu am reusit sa obtinem decat o singura nota de trecere din cele opt posibile.

1. Romania nu a facut nici un progres (no progress) in ceea ce priveste recomandarea specifica de tara (prescurtat CSR) nr.1 a CE. Acest fapt exclude din start o evaluare de conformitate cu Pactul de Stabilitate si Crestere (Stability and Growth Pact in lb. engleza).

CSR 1 privea implementarea masurilor convenite prin programul de asistenta financiara incheiat la 6 noiembrie 2013 cu Uniunea Europeana si FMI. Nici o misiune trimisa pentru a verifica stadiul de transpunere in fapte a conditionalitatilor din acord nu a fost finalizata cu ...citeste mai departe despre "Disciplinele la care ne-a declarat corijenti Comisia Europeana" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Comisia Europeana dezechilibru macroeconomic Romania , #Stiri Macroeconomie