Diferente intre Prognoza de primavara a CE si perspectiva Romaniei despre ea insasi

Joi, 07 Mai 2015, ora 07:48
1068 citiri
Diferente intre Prognoza de primavara a CE si perspectiva Romaniei despre ea insasi

Lansarea aproape concomitenta in spatiul public a Programului de Convergenta asumat de Romania pentru perioada 2015-2018 si a Prognozei de primavara a Comisiei Europene prilejuieste o comparatie intre modul in care apar perspectivele de dezvoltare ale Romaniei vazute din interior si cele avansate in urma analizei externe.

Din alaturarea aprecierilor calitative si a cifrelor avansate se impun cateva observatii, ramanand ca timpul sa dea dreptate intr-o masura mai mare sau mai mica variantelor de prognoza transmise publicului si mediului de afaceri.

1. Dezacordul major intre Programul de Convergenta de-abia transmis catre Bruxelles si estimarea Comisiei apare la nivelul deficitului bugetului general consolidat.

Daca in 2015 nu se intrevad diferente decat la nivelul a 0,15% din PIB (1,45% din PIB zicem noi si 1,6% din PIB zice Comisia), perspectiva pentru 2016 este net diferita, cu un deficit estimat de CE aproape triplu decat cel planificat de Ministerul Finantelor (3,5% din PIB ...citeste mai departe despre "Diferente intre Prognoza de primavara a CE si perspectiva Romaniei despre ea insasi" pe Ziare.com

#prognoza Comisia Europeana crestere economica Romania , #Stiri Macroeconomie