Deputat USR: ALDE primeste bijuteria Coroanei de la PSD, un cadou de jumatate de miliard de euro

Luni, 16 Octombrie 2017, ora 20:34
680 citiri
Deputat USR: ALDE primeste bijuteria Coroanei de la PSD, un cadou de jumatate de miliard de euro
Foto: Facebook/Cristian Ghinea

Deputatul USR Cristian Ghinea atrage atentia ca ALDE e pe cale sa primeasca un cadou de jumatate de miliard de euro, pentru sustinerea guvernului lui Dragnea. E vorba despre majoritatea in Consiliul de Administratie de la Electrica.

"ALDE este pe cale sa primeasca un cadou de jumatate de miliard de euro pentru sustinerea guvernului lui Dragnea. PSD este gata sa faca zob una dintre cele mai profitabile companii din Romania", scrie pe Facebook fostul ministru tehnocrat al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

Potrivit acestuia, credibilitatea companiei, una dintre cele mai profitabile la care statul roman este actionar, se va duce pe rapa. Deputatul USR explica si de ce.

"In acest moment, statul roman, prin Ministerul Energiei, detine 49% din actiuni, iar restul de 51% sunt detinute de fonduri de investitii straine, persoane fizice si juridice din tara si din strainatate, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare.

Cele 49% din actiuni, care transforma statul roman in cel mai mare actionar, sunt in mare parte motivul pentru care ALDE a primit portofoliul de la Energie. In cazul in care va intrebati de ce a tinut ALDE atat de mult sa-l pastreze pe ministrul Toma Petcu in functie.

La sfarsitul lunii urmeaza sa aiba loc o noua Adunare Generala a Actionarilor, pentru stabilirea unui nou Consiliu de Administratie. Pentru Consiliul de Administratie de la Electrica si-au depus candidaturile trei reprezentanti ai fondurilor de investitii straine - o conditie esentiala pentru credibilizarea firmei si pentru succesul de la bursa - si foarte probabil acestia isi vor pastra functiile detinute si pana acum.

Pentru cele 4 locuri ramase exista in acest moment 6 candidaturi, dintre care 5 cu legaturi stranse cu ALDE", afirma Cristian Ghinea, care aminteste ca doi dintre acesti candidati, sustinuti de Ministerul Energiei, si-au depus dosarele cu scandal, dupa expirarea termenului limita.

In final, din Conisiliul de Administratie al companiei (cu cea mai mare listare pe bursa internationala a unei companii de stat in 2014) vor face parte trei profesionisti straini si patru oameni numiti de ALDE, care vor avea majoritate, afirma Ghinea.

"ALDE pune mana pe pusculita cu bani, iar singura listare de succes pe bursa devine o amintire", mai scrie deputatul USR, adaugand ca "Electrica este cadoul pentru o factiune din ALDE, factiune care, am aflat pe culoarele Parlamentului, ameninta chiar cu spargerea Grupului ALDE de la Camera Deputatilor in cazul in ca ...citeste mai departe despre "Deputat USR: ALDE primeste bijuteria Coroanei de la PSD, un cadou de jumatate de miliard de euro" pe Ziare.com

#Cristian Ghinea Electrica ALDE, #ALDE cadou Electrica, #consiliu administratie Electrica ALDE , #Stiri Macroeconomie