O echipa FMI va evalua economia romaneasca. Ce institutii sunt in vizorul expertilor internationali

Luni, 10 Mai 2021, ora 09:12
669 citiri
O echipa FMI va evalua economia romaneasca. Ce institutii sunt in vizorul expertilor internationali
Echipa FMI va discuta cu autoritatile romane despre politicile si evolutiile economice FOTO Pixabay

O delegatie a Fondului Monetar International (FMI), condusa de seful misiunii pentru Romania, Jan Kees Martijn, va vizita in mod virtual Bucurestiul, in perioada 10 - 28 mai, pentru analiza anuala a economiei romanesti, cunoscuta sub denumirea de Consultare pe Articolul IV.

"Echipa FMI va discuta cu autoritatile romane despre politicile si evolutiile economice. Vor fi realizate intalniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finantelor, Banca Nationala a Romaniei, alte agentii guvernamentale, precum si cu reprezentanti din mediul de afaceri si ONG-uri", informeaza un comunicat al institutiei financiare.

La finalul vizitei virtuale, misiunea va prezenta concluziile vizitei.

Jan Kees Martijn este cetatean olandez si in prezent este sef de misiune pentru Romania si Serbia, sef al diviziei sud-est a departamentului european si pana de curand a fost seful misiunii pentru Albania. Inainte de a se alatura FMI, Jan Kees Martijn a fost profesor de economie internationala la Universitatea din Amsterdam si detine un doctorat in economie.

In prezent, Romania nu are in derulare un acord de finantare cu Fondul Monetar International, insa institutia financiara evalueaza anual evolutia economiei romanesti, in baza consultarilor pe Articolul IV. ...citeste mai departe despre "O echipa FMI va evalua economia romaneasca. Ce institutii sunt in vizorul expertilor internationali" pe Ziare.com

#fmi, #evolutie economie Romania, #analiza FMI , #Stiri Macroeconomie