Defrisarile ameninta autostrada Sibiu-Orastie

Vineri, 17 Martie 2017, ora 10:27
982 citiri
Defrisarile ameninta autostrada Sibiu-Orastie
Foto: captura video ProTV

Autostrada Sibiu-Orastie este in pericol din cauza alunecarilor de teren cauzate de defrisarile masive facute in apropiere. Taierea fagilor seculari de pe dealul Bucium este avizata de Ocolul Silvic. "E o crima", spune un localnic dintr-un sat care sta sa o ia la vale si ale carui case sunt pline de crapaturi.

Padurea de fagi exista din secolul al XIII-lea, dar in ultimii ani au inceput defrisarile. Cei de la Ocolul Silvic sustin ca doar curata zona de arborii batrani sau bolnavi, dar o astfel de curatenie s-a mai facut, relateaza ProTV.

Autostrada, si asa plina de fisuri, acum e amenintata si de pamantul argilos care se scurge spre ea cand ploua.

"Noi suntem in imediata apropierea celebrului deal Bucium, care stim ca aluneca spre autostrada. Aici era si un habitat natural cu animale, caprioare, mistreti, fazani, acum se mai aud cateva pasari", a povestit un localnic.

Proiectul de exploatare prevede taierea copacilor de pe 15 hectare, de catre o firma din judetul Alba.

Seful ocolului silvic Valea Frumoasa-Saliste nu vede nicio problema. "Consider ca partea cu padure a acestui deal nu prezinta pericol de alunecari de teren. In momentul in care noi recoltam masa lemnoasa de acolo, cioatele, partea aeriana plus radacina ramane la fata locului. Iar din acele radacini vor lua nastere noi lastare", a declarat Tiberiu Brad pentru ProTV.

Cu toate acestea, la inceputul lunii martie, dupa ce s-a topit zapada, s-a constatat ca pamantul care aluneca la vale a ajuns deja in apropierea autostrazii. Mai mult, pe una dintre partile soselei au aparut crapaturi in asfalt.

Pentru ca statul a reziliat contractul cu firma italiana care s-a ocupat de constructia portiunii de autostrada, cheltuielile suplimentare pentru refacerea ei vor fi achitate de la buget.

Scandalul autostrazii Sibiu-Orastie, la DNA: Dosar penal pentru abuz in serviciu, coruptie si deturnare de fonduri UEScandalul autostrazii Sibiu-Orastie continua: Contractul a fost reziliat - Cand s-ar putea relua circulatiaAutostrada Sibiu-Orastie: Compania care a realizat tronsonul cu probleme face acuzatii grave ...citeste mai departe despre "Defrisarile ameninta autostrada Sibiu-Orastie" pe Ziare.com

#defrisari autostrada Sibiu Orastie , #Stiri Macroeconomie