Deficitul bugetar, o falsa problema? Unde greseste de fapt Guvernul

Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 07:37
1118 citiri
Deficitul bugetar, o falsa problema? Unde greseste de fapt Guvernul
Foto: Facebook/Victor Ponta

Deficitul bugetar pentru anul viitor, intens dezbatut in ultimele zile, e o falsa problema pentru Romania, cea adevarata fiind ca tara noastra cheltuie ineficient banul public, iar niciun guvern nu a venit cu o solutie reala in acest caz, considera profesorul universitar Bogdan Glavan.

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca a ajuns la un acord de principiu cu creditorii internationali si ca bugetul pe anul 2015 este construit in jurul unui deficit de 1,83% din produsul intern brut.

FMI si Guvernul au ajuns la un consens pe deficitul bugetar

Cifra este mai mare decat cea vehiculata initial, de 1,4%, si considerabil mai ridicata decat a cerut delegatia Fondului Monetar International, in timpul negocierilor, de 0,9%, solicitare catalogata drept inacceptabila de catre Executiv.

Insa Guvernul a reusit sa convinga partenerii de necesitatea unui deficit bugetar mai mare, in urma unor negocieri extrem de dure, dupa cum au fost descrise de ministrul Finantelor, Ioana ...citeste mai departe despre "Deficitul bugetar, o falsa problema? Unde greseste de fapt Guvernul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#deficit bugetar 2015, #probleme buget 2015, #fiscalitate romania, #impozite mari Romania , #Stiri Macroeconomie