Decizie istorica in procesul Hidroelectrica vs statul roman

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 17:11
912 citiri
Decizie istorica in procesul Hidroelectrica vs statul roman
Foto: Hidroelectrica

Hidroelectrica a castigat procesul cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), care i-a interzis exportul de electricitate si a amendat producatorul pentru vanzarea de energie electrica in Ungaria in perioada decembrie 2014 - februarie 2015.

ANRE, institutie aflata in subordinea Parlamentului, a amendat Hidroelectrica pentru ca a vandut energie pe o platforma de trading din Ungaria, administrata de Tradition Financial Services Ltd., pe motiv ca avea obligatia sa vanda toata cantitatea de energie produsa pe platforma OPCOM din Romania.

In opinia EuroInsol, administratorul judiciar al companiei, aceasta interpretare data de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei incalca principiul liberei circulatii a bunurilor in interiorul Uniunii Europene.

Sentinta care a dat castig de cauza Hidroelectrica a fost data de Tribunalul Bucuresti pe 19 noiembrie.

"Hotararea instantei de judecata are o valoare istorica. La momentul ramanerii ...citeste mai departe despre "Decizie istorica in procesul Hidroelectrica vs statul roman" pe Ziare.com

#Hidroelectrica proces export energie, #Hidroelectrica castigat proces ANRE, #Hidroelectrica proces energie , #Stiri Macroeconomie