De unde vine furia

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 07:25
745 citiri
De unde vine furia

La o dezbatere organizata de fundatia Bertelsmann, seful Eurogrupului, ministrul de Finante olandez Jeroen Dijsselbloem, nota fracturi sociale ce se adancesc si care ar explica, intre altele, ascensiunea formatiunilor politice care resping proiectul european.

Este o observatie, ai zice, nu inedita avand in vedere ca de mai mult timp se discuta despre incordare sociala, inegalitati in crestere, costul inechitabil distribuit al crizei financiare si economice.

Dar cand un oficial cu influenta in formularea politicilor in euroarie (ce au implicat doze de austeritate severa) observa ca este amenintata "coeziunea sociala", este de ascultat.

Tot el afirma ca este dificil de adancit integrarea, fiindca s-ar alimenta anxietati sociale, perceptii nationale negative; ca probabil Uniunea are nevoie de un respiro. Brexit-ul este in mintea multor lideri si aceasta eventualitate joaca un rol cheie in climatul actual, insa observatiile lui Dijsselbloem au resorturi mai adanci, in opinia ...citeste mai departe despre "De unde vine furia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza euroarie, #criza economica, #Brexit criza financiara , #Stiri Macroeconomie