De ce vom fi mereu cu cativa pasi in urma celorlalte state europene?

Miercuri, 03 Decembrie 2014, ora 09:33
869 citiri
De ce vom fi mereu cu cativa pasi in urma celorlalte state europene?

Bunastarea unei natiuni si a locuitorilor ei de cele mai multe ori este masurata prin indicatorii economici standard de tipul: produs intern brut (PIB), PIB pe cap de locuitor, rata somajului, volumul datoriei publice, salariul mediu etc. Insa, din pacate, adesea este trecut cu vederea indicatorul semnal in privinta evolutiei viitoare a bunastarii populatiei.

Nu poti spera ca vei avea un nivel de trai superior altor state dezvoltate economic din Uniunea Europeana atat timp cat investitiile in cercetare si dezvoltare sunt, in fiecare an, mult inferioare celor din statele respective.

Raportul Eurostat

Conform unui raport Eurostat (Institutul de Statistica al Uniunii Europene), in anul 2013 cheltuielile cu cercetarea si dezvoltarea (R&D - research and development) au reprezentat in Romania doar 0,39% din PIB, tara noastra situandu-se din acest punct de vedere pe ultimul loc in UE.

Atentie, nu vorbim aici de suma din PIB cheltuita, care este oricum foarte redusa, ci de ponderea ...citeste mai departe despre "De ce vom fi mereu cu cativa pasi in urma celorlalte state europene?" pe Ziare.com

#investitii cercetare dezvoltare, #investitii romania, #pib romania , #Stiri Macroeconomie