De ce sa-l credem pe Misa ca nu va scadea niciun salariu? "Ca finantist, spun eu, si ca parinte am responsabilitatea faptelor"

Miercuri, 08 Noiembrie 2017, ora 22:00
683 citiri

In timp ce peste 1.000 de oameni protesteaza la Guvern fata de masurile fiscale adoptate prin ordonanta de urgenta si o tara intreaga astepta lamuriri in legatura cu efectul concret al acestora, ministrul de Finante Ionut Misa a reusit performanta sa aiba a treia iesire publica intr-o zi fara a da vreo explicatie.

Prezent la Antena 3 la emisiunea lui Mihai Gadea, Misa a venit cu materialele pe care le-a aratat si in conferinta de presa de dupa sedinta de guvern si a prezentat, slide cu slide, ce scria acolo.

In putinele dati in care a fost intrerupt de moderator, Misa a apelat la explicatii sentimentale, povestind ca a ajuns ministru de Finante dupa ce a urcat in cariera treapta cu treapta, lucrand inca din vacantele din facultate si ca are 3 fete si, ca tata si ministru nu ar fi dat astfel de masuri daca in urma lor ar fi scazut vreun salariu.

"Eu sunt unul dintre cei care s-a angajat in sistemul public dupa ce anterior am lucrat in privat, inclusiv in perioada facultatii, in vacante. Am urcat treapta cu treapta, am urcat fiecare pozitie ierarhica pentru a ocupa functia de ministru. Am responsabilitatea sa fac lucrurile asa cum trebuie pentru ca eu, spun eu finantist, eu ca parinte, am trei fete (nod in gat, ochi umeziti), am responsabilitatea faptelor. Daca exista riscul ca salariile sa scada, spuneam acest lucru de la inceput", a spus Misa.

In fata unor asemenea argumente, Gadea l-a pus sa spuna "sub cuvantul de onoare de tata si ministru" ca are "deplina incredere" ca niciun angajator de buna credinta nu va scadea salariile.

"Asa cum mentionati, orice angajator responsabil si de buna credinta nu va reduce salariul angajatului sau nu se va gandi sa ia din beneficiul unui angajat in interesul propriu. Ce ar insemna ca o companie sa spuna 'statul roman iti creeaza tie ca angajat un beneficiu si eu am hotarat sa retin pentru mine acest beneficiu'. Si vorbim de mediul privat, ca la stat acest risc e total exclus. Aici e dovada vie a faptului ca avem o crestere de slaariu in 2018, ca avem o mentinere a cheltuielilor catre bugetul de stat si o reducere si simplificare a fiscalitatii", a continuat Misa.

Scenarii dupa masurile anuntate de Guvern: Salariile ar creste maximum cu cativa lei, dar ar putea scadea cu sute

Un adevar spus de Misa: Discutiile pe teme fiscale i-au facut pe romani mai informati si constienti de drepturile lor

Mihai Gadea i-a mai ridicat o minge la fileu, intrebandu-l daca nu cumva a fost nevoie de transferul contri ...citeste mai departe despre "De ce sa-l credem pe Misa ca nu va scadea niciun salariu? "Ca finantist, spun eu, si ca parinte am responsabilitatea faptelor"" pe Ziare.com

#Ionut Misa transfer contributii, #Ionut Misa scadere salarii , #Stiri Macroeconomie