De ce Occidentul nu-l atinge pe Putin unde il doare

Duminica, 18 Mai 2014, ora 09:00
1239 citiri
De ce Occidentul nu-l atinge pe Putin unde il doare

Cu toate ca separatistii continua sa evolueze in estul Ucrainei, sprijiniti de Moscova, sanctiunile economice cu adevarat dureroase ale Occidentului impotriva Rusiei raman la nivelul de optiune.

Recursul la sanctiuni ce ar viza insa industria de petrol si gaze a Rusiei este riscant, desi pare evident ca ar avea efect. Sectorul petrolier rus reprezinta aproximativ o patrime din bugetul tarii, scrie Carnegie Moscow Center.

Inainte de a tinti acest sector, trebuie dat raspunsul la o singura intrebare: cum vor raspunde pietele la eliminarea exporturilor din cel mai mare producator de petrol al lumii?

Raspunsul la aceasta intrebare nu este de natura sa invite la sanctiuni asupra acestui sector si nu linisteste nici Rusia nici Occidentul.

In 2013, productia de petrol a Rusiei a ajuns la 10,5 milioane de barili pe zi, depasind Arabia Saudita. Petrolul rus curge insa si cu ajutor din afara. Companiile occidentale sunt necesare pentru a mentine campurile petrolifere ruse in ...citeste mai departe despre "De ce Occidentul nu-l atinge pe Putin unde il doare" pe Ziare.com

#Putin sanctiuni petrol, #Putin sanctiuni occident, #rusia sanctiuni , #Stiri Macroeconomie