De ce nu-si publica institutiile publice rapoartele de activitate - Raport SAR

Marti, 24 Februarie 2015, ora 14:57
1063 citiri
De ce nu-si publica institutiile publice rapoartele de activitate - Raport SAR
Foto: slimart.ro

Raportul anual de activitate al fiecarei autoritati sau companii publice ar trebui sa fie publicat nu mai tarziu de anul urmator si sa includa un capitol asupra eficacitatii achizitiilor - "value for money" - recomanda Societatea Academica Romana in Raportul Anual 2015.

Motivul este ca astfel creste transparenta in cheltuirea banilor, oferind contribuabililor un instrument suplimentar de control, dar si responsabilitatea functionarilor care le-au coordonat.

Normele metodologice ale Legii 544/2001 prevad oricum ca raportul trebuie sa contina o justificare a bugetului autoritatii (cum sunt atinse obiectivele prin cheltuieli) si pot fi suplimentar completate cu un template pentru un capitol pe subiectul achizitiilor publice.

Din pacate, la ora aceasta nu exista nici un compartiment din Guvernul Romaniei care sa monitorizeze completarea acestui raport, iar Curtea de Conturi e limitata la proceduri si nu poate face legatura necesara intre cat platesc contribuabilii si cat capata in... citeste mai departe despre "De ce nu-si publica institutiile publice rapoartele de activitate - Raport SAR" pe Ziare.com

#rapoarte activitati institutii publice, #institutii rapoarte economice , #Stiri Macroeconomie