De ce ne-a redus Moscova cantitatea de gaze livrate si cum ne va afecta

Luni, 29 Decembrie 2014, ora 13:05
1383 citiri
De ce ne-a redus Moscova cantitatea de gaze livrate si cum ne va afecta

Compania ruseasca Gazprom a redus, luni, livrarile de gaze catre Romania cu 30%, iar ministrul Energiei si IMM-urilor, Andrei Gerea, sustine ca deocamdata nu vom avea probleme din aceasta cauza.

Tara noastra ar fi trebuit sa primeasca circa 3 milioane de metri cubi de gaz, insa gigantul energetic a livrat doar 2 milioane de metri cubi, fara a da vreo explicatie, potrivit surselor Economica.net.

Informatia a fost confirmata de ministrul de resort, Andrei Gerea, care sustine ca, momentan, decizia Gazprom nu va afecta populatia tarii noastre.

"Deocamdata nu e nicio problema, e vorba de o reducere fata de cantitatea comandata, dar va spun ca asa s-a intamplat in ultimele trei luni, e un mod de viata deja si cei care gestioneaza aceasta situatie stiu cum sa faca fata.

E o prevedere contractuala care permite celor de la Gazprom sa faca acest lucru, sa se joace cu cantitatile livrate", a explicat Gerea, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

Ministrul a adaugat ca se va ...citeste mai departe despre "De ce ne-a redus Moscova cantitatea de gaze livrate si cum ne va afecta" pe Ziare.com

#Gazprom redus livrari gaze Romania, #Gazrpom redus gaze Romania, #Gazprom gaze Romania , #Stiri Macroeconomie