De ce este "NATO economic" in impas

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 07:09
3189 citiri
De ce este "NATO economic" in impas

Tratatul (parteneriatul) Comercial si de Investitii Transatlantic (TTIP) pare sa fie impotmolit bine, cum rezulta si din declaratii ale unor oficiali de varf europeni din Germania si Franta.

Dar nici lideri politici de peste Ocean nu sunt entuziasti, cum s-a vazut lesne in dezbaterea din campania electorala prezidentiala; candidatul Partidului Democrat a preluat accente de dezavuare.

TTIP a fost prezentat si ca modalitate de a ranforsa legaturi economice intre tarile care inseamna cel mai mult pentru Alianta Nord Atlantica, un fel de "NATO Economic". Desigur, o exagerare, dar pornind de la evenimente importante in lume.

Adancirea legaturilor economice are o dimensiune geopolitica/strategica intr-o lume in multipolarizare, cu tendinte de fragmentare (consolidare a unor blocuri economice), proliferare de conflicte conventionale si neconventionale. Argumente sunt pentru adancirea legaturilor economice.

Desi, se cuvine sa mentionam ca, intre Europa si SUA runde de liberalizare ...citeste mai departe despre "De ce este "NATO economic" in impas" pe Ziare.com

#TTIP legaturi economice NATO, #liberalizare economica Europa SUA , #Stiri Macroeconomie