De ce apropierea de Putin ar fi o miscare inteligenta pentru Israel

Joi, 25 Februarie 2016, ora 08:38
1275 citiri
De ce apropierea de Putin ar fi o miscare inteligenta pentru Israel
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul israelian Golda Meir s-a plans, in 2005, ca Moise a condus poporul sau prin desert timp de 40 de ani, dar s-a stabilit in singurul loc din Orientul Mijlociu care nu are resurse energetice. Insa, in prezent, situatia e cu totul alta.

La doar 4 ani de la aceasta declaratie, in 2009, a fost descoperit primul zacamant important de gaze naturale, numit Tamar, aminteste Josh Cohen, care a lucrat ca agent in cadrul United States Agency for International Development, fiind responsabil pentru implementarea reformelor in fostele state URSS, intr-un comentariu publicat de Reuters.

In urmatorul an, israelienii au dat peste unul si mai mare, pe care l-au botezat Leviathan. De asemenea, in ianuarie 2016 a fost facuta o noua descoperire similara.

Aceste rezerve cumuleaza 32 de trilioane de metri cubi de gaze naturale, cantitate suficienta pentru a acoperi consumul pentru urmatorii 150 de ani.

In consecinta, Israelul detine mai multe resurse decat are nevoie, deci poate exporta o ...citeste mai departe despre "De ce apropierea de Putin ar fi o miscare inteligenta pentru Israel" pe Ziare.com

#Rusia proiect gaze Israel, #Rusia relatii Israel, #gaze Israel, #Rusia proiect Israel, #Rusia gaze Israel , #Stiri Macroeconomie