Date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene

Joi, 14 Mai 2015, ora 07:28
903 citiri
Date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene
Foto: Flickr/ Hakan Dahlstrom

Tarile din Europa au raportat miercuri estimarile semnal pentru trimestrul I 2015, analistii estimand ca cifrele de crestere economica ar putea zugravi o imagine de ansamblu relativ incurajatoare.

Statisticile pot fi privite si in acest mod: doar 2 state - Finlanda si Grecia - sunt in recesiune, economia europeana a crescut peste cele ale Marii Brinanii sau SUA, iar prognoza generala de crestere a fost ratata cu numai 0,1%.

Economisti din intreaga Europa erau convinsi ca in Eurozona cresterea economica s-ar apropia de 0,5% in primul trimestru, devansand economia britanica, care a crescut cu 0,3%, si cea a SUA, care abia a depasit 0%.

O moneda euro relativ slaba si pe un pret ieftin al petrolului au contribuit la efervescenta economica din ultima perioada, iar BCE considera ca si schema QE a contribuit la sporirea increderii in zona euro si la stimularea creditarii.

Concluzia finala: Economia Zonei euro a inregistrat o crestere de 0,4% in primul trimestru, in special cu ...citeste mai departe despre "Date preliminare anuntate in intreaga Europa - tabloul economiilor europene" pe Ziare.com

#crestere economica tari UE, #date economice Uniunea Europeana 2015 , #Stiri Macroeconomie