Dupa un an de promisiuni, Dancila anunta ca nu mai face autostrada Comarnic-Brasov in parteneriat public-privat. I-a venit alta idee. Replica PNL

Duminica, 21 Iulie 2019, ora 16:40
943 citiri
Dupa un an de promisiuni, Dancila anunta ca nu mai face autostrada Comarnic-Brasov in parteneriat public-privat. I-a venit alta idee. Replica PNL
Foto: Guvernul Romaniei (Arhiva)

Premierul Viorica Dancila anunta ca Autostrada Comarnic-Brasov nu se va construi in parteneriat public-privat, ci va fi declarata in prima sedinta CSAT de importanta nationala si va fi construita din fonduri guvernamentale. Anuntul vine dupa ce, in vara anului trecut, Ministerul Transporturilor renunta la colaborarea pe proiectul de autostrada cu Banca Mondiala si a decis ca autostrada trebuie construita in parteneriat public-privat.

"Autostrada Comarnic-Brasov este in parteneriat public-privat. Am avut solicitari din partea unei societati chinezo-turce.

Eu am luat hotararea, impreuna cu colegii mei, sa scoatem din parteneriat public-privat, iar in prima sedinta de CSAT aceasta autostrada sa devina de importanta nationala sau de infrastructura critica, astfel incat sa putem sa demaram cat mai repede lucrarile la aceasta autostrada", a anuntat, duminica, la Ploiesti, premierul Viorica Dancila.

Dancila a adaugat ca procedurile sunt complicate: "La noi s-a format aceasta institutie a contestatiilor si pentru a trece de toate aceste obstacole cred ca solutia este ca aceasta autostrada sa devina de importanta nationala, astfel incat sa incepem executia cat mai repede din fonduri guvernamentale".

Orban: Are un puternic iz penal. Dancila risca sa-i tina companie sefului de care s-a lepadat prea usor

La scurt timp dupa anuntul Vioricai Dancila, liderul PNL, Ludovic Orban, sustine ca in spatele acestei decizie ar fi "tun", probabil pentru finantarea campaniei prezidentiale.

Politicianul o ironizeaza pe Dancila, pe care o numeste "gospodina ratacita la Palatul Victoria".

"Nu stiu cine i-a scris replicile lui Vasilica Viorica, dar parca tot Dragnea este scenarist. Pentru ca treaba asta este curat murdara si cu puternic iz penal", scrie liderul PNL, intr-o postare pe Facebook.

Orban ii cere Vioricai Dancila sa nu finanteze constructia autostrazii din fonduri guvernamentale si face trimitere la situatia lui Liviu Dragnea: "Opriti-va inainte de a fi prea tarziu. Altfel, riscati sa ii tineti companie sefului de care v-ati lepadat prea usor".

Termenul "realist" pentru finalizare: 2024

La finele anului trecut, premierul Viorica Dancila spunea ca termenul realist pentru finalizarea autostrazii Comarnic-Brasov este anul 2024, dar spera ca santierul sa fie gata mai devreme, in conditiile in care la inceputul lui 2019 urma sa fie desemnat constructorul ca ...citeste mai departe despre "Dupa un an de promisiuni, Dancila anunta ca nu mai face autostrada Comarnic-Brasov in parteneriat public-privat. I-a venit alta idee. Replica PNL" pe Ziare.com

#Comarnic Brasov Banca Mondiala, #Comarnic Brasov parteneriat public privat, #Dancila autostrada Brasov Comarnic, #Dancila autostrada Brasov Comarnic bani guvern , #Stiri Macroeconomie