Dam pe-afara: Am ajuns sa exportam din agricultura mai mult decat importam

Duminica, 05 Octombrie 2014, ora 12:17
1361 citiri
Dam pe-afara: Am ajuns sa exportam din agricultura mai mult decat importam

Romania are sanse sa incheie si anul 2014 cu un excedent al balantei comerciale cu produse agroalimentare, pentru al doilea an consecutiv, a declarat, sambata, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul Bucharest Forum 2014, organizat de Institutul Aspen Romania.

"Anul trecut, pentru prima data dupa 20 de ani, am reusit sa avem o balanta comerciala pozitiva cu produse agroalimentare. Am exportat mai mult decat am importat, pentru prima data dupa 20 de ani. Este un aspect pozitiv, dar eu sunt realist si va spun ca exista si un lucru mai putin bun, si anume ca exportam foarte multa materie prima. (....)

Exista si in anul 2014 premisa ca exporturile sa fie mai mari decat importurile. Pe primele sase luni suntem in continuare campioni la exportul de porumb dar, inca odata, este vorba de materie prima si nu de productie procesata.

In primele sase luni am exportat produse agroalimentare cu 200 de milioane de euro mai mult decat in primele sase luni ...citeste mai departe despre "Dam pe-afara: Am ajuns sa exportam din agricultura mai mult decat importam" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#balanta import export agricultura, #exporturi agricole Romania, #balanta comerciala agroalimentare , #Stiri Macroeconomie