Cum sunt reprezentante interesele Romaniei la Bruxelles

Luni, 27 Octombrie 2014, ora 10:10
1043 citiri
Cum sunt reprezentante interesele Romaniei la Bruxelles

Institutiile statului roman nu par capabile de consultare si de coordonarea intereselor pentru a exprima o pozitie coerenta a Romaniei la Bruxelles, in timp ce mediul privat - companiile romanesti, mai ales - nu au maturitatea necesara de a se exprima la Bruxelles.

Singurele capabile sa isi sustina interesele in capitala Europei par organizatiile non-guvernamentale, este una dintre concluziile conferintei de lansare a studiului "Actor pasiv sau proactiv. Cum sunt reprezentate interesele Romaniei la Bruxelles".

Ideea despre reprezentarea intereselor Romaniei la Bruxelles si rezultatele acestei interpretari se confrunta cu clisee care exprima neincrederea opiniei publice in capacitatea reprezentantilor Romaniei de a sustine cauza in capitala UE, se arata in studiul publicat vineri de Europuls, un ONG infiintat de romani din Bruxelles, dedicat temelor europene.

Un argument adesea invocat este "asa a decis Bruxelles-ul", adica aceea ca UE ...citeste mai departe despre "Cum sunt reprezentante interesele Romaniei la Bruxelles" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#institutii Romania Comisia Europeana, #romania comisia europeana , #Stiri Macroeconomie