Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum isi cheltuie bugetele statele UE: Particularitatile Romaniei

Cum isi cheltuie bugetele statele UE: Particularitatile Romaniei
In contextul discutiilor pe Codul Fiscal, chestiunea cheltuielilor bugetare pentru tinerea sub control a deficitului a fost atinsa doar in treacat.

Dincolo de necesitatea ca executia bugetara sa fie acopere si o eventuala strategie, bugetul si fiscalitatea cere-l produce fiind singurele instrumente prin care un stat poate interveni in economie.

Un tabel, bazat pe datele Eurostat, pune in comparatie modul in care-si cheltuie Romania bugetul, cu viziunea si prioritatile celorlalte state UE.


Sursa: CursDeGuvernare.ro. Date: Eurostat

Pentru Sanatate si Educatie: Putin si ineficient

La sanatate, Romania a cheltuit in 2013 echivalentul a 4% din PIB, mult sub media de la nivel european, de 7,2% din PIB. Asta in conditiile in care, Lituania, un stat care a avut cheltuieli raportate la PIB comparabile cu Romania, de 35,5%, a alocat 5,6% din PIB pentru serviciile de sanatate.

Potrivit metodologiei Eurostat, cheltuielile de sanatate includ achizitia de medicamente si ...citeste mai departe despre "Cum isi cheltuie bugetele statele UE: Particularitatile Romaniei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 886 ori