Cum i-au lovit sanctiunile americane pe amicii lui Putin: pierderi de sute de milioane de dolari

Vineri, 06 Martie 2015, ora 12:56
1213 citiri
Cum i-au lovit sanctiunile americane pe amicii lui Putin: pierderi de sute de milioane de dolari
Foto: Russia Today

Cele mai afectate banci rusesti de sanctiunile impuse de Statele Unite sunt controlate de trei prieteni miliardari ai presedintelui Vladimir Putin.

Astfel, activele institutiilor bancare din SUA au fost inghetate, fiind vorba despre suma totala de 640 de milioane de dolari, potrivit datelor guvernului american citate de Wall Street Journal.

Cea mai afectata banca este Bank Rossia, ale carei conturi blocate in SUA i-au produs o pierdere de 572 de milioane de dolari, potrivit datelor furnizate de Trezoreria Statelor Unite. Suma reprezinta 10% din activele bancii din anul 2013.

Merkel il ameninta pe Putin cu noi sanctiuni daca armistitiul din Ucraina va fi incalcat

Fondatorul bancii de la Moscova este Iuri Kovalciuk, despre care oficialii americani sustin ca e unul dintre "contabilii" lui Putin. Administratia Obama a descris Bank Rossia ca fiind banca personala a politicienilor de top ai Rusiei.

O alta institutie bancara lovita de sanctiunile americanilor este SMP Bank, ...citeste mai departe despre "Cum i-au lovit sanctiunile americane pe amicii lui Putin: pierderi de sute de milioane de dolari" pe Ziare.com

#banci sanctiuni Rusia, #banci prieteni Putin, #sanctiuni Rusia SUA , #Stiri Macroeconomie