Cum poți obliga furnizorul de căldură să-ți plătească facturile la electricitate. Un avocat explică în detaliu procedura

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 11:56
618 citiri
Cum poți obliga furnizorul de căldură să-ți plătească facturile la electricitate. Un avocat explică în detaliu procedura
Centrală termică FOTO: Pixabay.com

În prag de iarnă sunt peste 1.300 de blocuri în București în care temperaturile din interior sunt mai scăzute față de cele de afară. Probleme de acest fel au început să fie și în alte mari orașe din țară. Există metode legale de a-i trage la răspundere pe cei care ar trebui să le asigure oamenilor agentul termic.

Avocatul Adrian Cuculis a lansat un ghid al ”înghețatului de frig” în care explică ce soluții au cei care rămân fară apă caldă și căldură mai mult decât este tolerabil.

”Mai în glumă dar mai ales în serios, criza de energie termică îi afectează pe bucureșteni nu doar prin prisma confortului de a putea sta la o temperatură rezonabilă în casă. Cel mai grav este că în mai mult de 1.356 de blocuri din București, la momentul prezentului articol, energia termică lipsește.

Prin energie termică înțelegem de fapt pentru moment criza apei calde în București, iar peste încă o lună de zile vom înțelege și criza căldurii din apartamentele bucureștenilor.

Din nefericire, treaba cu căldura și cu apa caldă a devenit o problemă sistemică și nu se regăsește doar în București, ci și în Timișoara, un oraș despre care nu ne-am fi așteptat să auzim lucruri atât de proaste.

În tot cazul, important este să vedem în mod concret ce puteți face dacă rămâneți fără apă caldă și căldură mai mult decât este tolerabil”, punctează avocatul.

Cum poți să ceri daune morale furnizorului de agent termic dacă nu ai apă caldă și căldură

Cei care ar trebui să furnizeze apa caldă și căldura ar trebui să știe că pot fi buni de plată dacă nu-și onorează contractele. Iar locatarii blocurilor cu probleme au metode legale de a-i trage la răspundere pe cei care nu își respectă promisiunile.

”În principal trebuie să știți că între asociația de proprietari, care este titularul unei autorizații de exploatare a unui branșament de furnizare a energiei termice - în cazul Bucureștiului acesta fiind Termoenergetica, există un contract de furnizare a energiei termice care după toate condițiile lui și clauzele atașate, este încălcat în mod repetat și flagrant de către furnizorul de energie termică”, a explicat avocatul Cuculis.

Mai întâi trebuie făcută o distincție între Producător, Furnizor și Consumator, pentru a înțelege foarte clar pe cine chemăm în judecată atunci când nu avem apă caldă la robinet. Apoi ne ...citeste mai departe despre "Cum poți obliga furnizorul de căldură să-ți plătească facturile la electricitate. Un avocat explică în detaliu procedura" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#blocuri fara caldura Bucuresti, #blocuri fara apa calda, #termoenergetica, #dare in judecata, #daune morale, #ghidul inghetatului de frig , #Stiri Macroeconomie