Culori vii in brazda: Plantatia de cartofi mov si rosii de la Pascani

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 16:20
1083 citiri
Culori vii in brazda: Plantatia de cartofi mov si rosii de la Pascani
Foto: Facebook/Cartofi Mov

Cartofii viu colorati, de la coaja pana in inima, care cresc pe o plantatie din Pascani, judetul Iasi, sunt la mare cautare, chiar daca pretul unui kilogram ajunge la 30 de lei.

Asa sustine George Podaru, unul dintre agricultorii romani care cultiva cartofi mov-albastri. Atat pentru sanatatea propriei familii, cat si pentru a-si spori veniturile, afirma ieseanul.

Cu origini vechi de mii de ani in Anzii sud-americani, ca orice alt cartof, cultivat de multa vreme in America de Nord si Europa, cartoful mov trece inca drept exotic in Romania.

George Podaru il cultiva din 2011, alaturi de un soi de cartof rosu aprins, convins fiind de beneficiile pe care acestia le aduc sanatatii. Astfel, coloritul neobisnuit este dat de continutul ridicat de antociani, pigment cu proprietati antioxidante intalnit si in fructe de padure, rodie sau varza rosie, cunoscut in special pentru rolul sau in intarirea imunitatii si in prevenirea cancerului.

La randul lor, aceste variante "exotice" ...citeste mai departe despre "Culori vii in brazda: Plantatia de cartofi mov si rosii de la Pascani" pe Ziare.com

#cartof mov Romania, #plantatie cartof mov, #cartov miez rosu , #Stiri Macroeconomie