Cui ii este frica de refugiati si cui nu

Luni, 14 Septembrie 2015, ora 08:25
921 citiri

Drama refugiatilor, care risca sa-si piarda viata in ambarcatiuni improvizate, doar-doar vor ajunge pe Taramul Fagaduintei, a provocat multe dezbateri, controverse si ingrijorare in randul europenilor.

Poate nu merita sa ne oprim aici asupra celor care, in mod cinic, incearca sa politizeze momentul, intr-un sens sau in altul. Nici asupra celor care seamana panica, inoculand teama ca exodul ar fi o bomba cu fitilul deja aprins.

Bomba poate fi dirijata spre Europa si cu imigranti, si fara. Cred ca solutia este sa ne luam masuri de prevenire, nu sa tremuram de frica.

Exista insa factori care, dezinteresat si cu mijloace disponibile, adesea modeste, se implica direct in aventura acestor disperati. Nu putine ONG-uri s-au pus in miscare din proprie initiativa. Filantropi, precum Bill Gates, pot contribui financiar. Liderii religiosi, apartinand diferitor culte, contribuie cu influenta lor morala asupra credinciosilor.

Papa Francisc, arhiepiscopul de Canterbury, liderii Bisericii ...citeste mai departe despre "Cui ii este frica de refugiati si cui nu" pe Ziare.com

#imigranti europa, #imigranti Germania, #imigranti muncitori Germania , #Stiri Macroeconomie