Cu cat vor creste preturile in 2015 - prognoza BNR

Luni, 09 Februarie 2015, ora 21:00
1021 citiri

Rata anuala a inflatiei, care indica cresterea preturilor, se va plasa sub nivelul minim al intervalului de variatie, respectiv 1,5%, pana la finalul lunii septembrie a acestui an, a declarat, luni, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

El a adaugat faptul ca indicele va atinge punctul cel mai de jos in luna februarie, cand se va apropia de zero, in principal datorita preturilor scazute la titei pe plan international si a embargoului impus Rusiei, care duce la redirectionarea pe piata din Romania a unui surplus de marfuri alimentare.

In plus, pentru intregul an 2015, banca centrala estimeaza ca rata inflatiei va depinde in mare masura de efectul de baza.

"In vara anului trecut am avut cresteri negative sensibile. In consecinta, s-ar putea sa avem urmatorul scenariu: cresteri lunare zero, in schimb, datorita efectului de baza care actioneaza invers, indicele sa creasca cu negativul din anul precedent. Si aceasta este principala motivatie a curbei de ...citeste mai departe despre "Cu cat vor creste preturile in 2015 - prognoza BNR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Isarescu crestere preturi 2015, #rata inflatie 2015, #BNR rata inflatie, #inflatie 2015 , #Stiri Macroeconomie