Criza in energie: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost inchis din lipsa de carbune

Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 07:23
902 citiri
Criza in energie: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost inchis din lipsa de carbune
Foto: Arhiva Pixabay

Grupul energetic 6 al Termocentralei Rovinari a fost inchis, decizia fiind luata dupa ce stocul de carbune s-a epuizat.

Momentan, aici mai functioneaza doua grupuri energetice, insa si acestea sunt in pericol si ar putea fi inchise dupa ora 12:00.

"Daca nu va fi reluata livrarea cu carbune, si celelalte doua grupuri ar putea fi inchise", confirma managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza.

Reprezentantii CEO au anuntat ca paguba pentru o zi in care nu functioneaza grupurile energetice ar fi de aproximativ 15 milioane de lei.

"Exista riscul sa se inchida si celalalte grupuri, pentru ca stocul este aproape inexistent la ora aceasta. S-a inchis un grup, speram ca se va debloca situatia astazi (joi - n.red.) . Am inteles ca e vorba sa fie o intalnire la ora 12.00. Starea de nemultumire persista si trebuie facut neaparat ceva dam drumul la livrarea de carbune", a declarat, pentru Mediafax, Gabriel Caldaruse, presedintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia.

Ministrul Energiei, Anton Anton, este asteptat, joi, la Targu-Jiu, pentru a purta discutii cu membrii comisiei mixte, administratie-sindicate.

Amintim ca minerii de la cele 10 cariere din Gorj sunt in greva de 6 zile.

Greva la CE Oltenia a fost declansata vineri, iar luni peste 2.000 de mineri protestau, cerand majorarea salariilor, vouchere de vacanta si reducerea varstei de pensionare. Pana la urma, intreaga activitate miniera a complexului a fost blocata, iar acesta a inceput sa functioneze pe baza unei rezerve de carbune.

Miercuri dimineata, administratia CE Oltenia a anuntat ca - dupa o noapte de negocieri cu sindicatele - s-ar fi ajuns la o intelegere, prin majorarea salariilor cu cel mult 700 de lei si acordarea voucherelor de vacanta.

Sorin Boza, managerul CE Oltenia, a declarat miercuri ca deja activitatea din Cariera Jilt Nord s-a reluat si treptat administratia va incerca reluarea activitatii in toate carierele.

Cu toate acestea, sute de angajati ai Carierei Lupoaia continua protestele.

Tot miercuri, premierul Viorica Dancila a convocat o intalnire de urgenta pe tema protestelor de la CE Oltenia, la sediul Guvernului, insa nimeni nu a comunicat ulterior ce s-a discutat in cadrul intrevederii.

CE Oltenia are 13.300 de angajati si a fost infiintata in 2012 prin fuziunea complexurilor energetice Turceni, Craiova si Rovinari cu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia Targu-Jiu. Obiectul de activitate al CEO este producerea energiei electrice si termice pe b ...citeste mai departe despre "Criza in energie: Un grup al Termocentralei Rovinari a fost inchis din lipsa de carbune" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#termocentrala Rovinari inchisa , #Stiri Macroeconomie