Criza imigrantilor: Nemtii se ajuta singuri daca-i primesc cu bratele deschise pe refugiati

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 07:27
786 citiri

Mii de refugiati ajung in fiecare zi in Germania, astfel ca oamenii de afaceri din cea mai mare economie europeana sustin cu voce tare ca acestia ar trebui sa fie angajati cat mai repede.

"Trebuie sa ii integram in piata muncii, nu numai pentru a le intinde o mana de ajutor, ci si pentru ca am putea obtine multe beneficii de pe urma lor", a mentionat Ulrich Grillo, care conduce Federatia Industriei Germane (BDI), potrivit agentiei AFP citata de Business Insider.

Autoritatile de la Berlin au estimat ca in tara vor ajunge peste 800.000 de azilanti in acest an - un numar record.

Germanii nu sunt generosi numai cu refugiatii, ci si cu ei insisi. Antreprenorii se gandesc tot mai mult ca ar putea profita de pe urma lor, in conditiile in care populatia este imbatranita, iar rata natalitatii e in scadere.

La 6,5%, rata somajului este la cel mai mic nivel din 1990, insa statisticile arata ca Germania duce lipsa de personal calificat. De exemplu, are nevoie in prezent de 140.000 de ...citeste mai departe despre "Criza imigrantilor: Nemtii se ajuta singuri daca-i primesc cu bratele deschise pe refugiati" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania castig refugiati, #Germania piata muncii refugiati, #motiv Germania refugiati , #Stiri Macroeconomie