Criza din Turcia si efectele negative pe care le poate produce in economia Romaniei

Luni, 25 Iulie 2016, ora 20:53
851 citiri
Criza din Turcia si efectele negative pe care le poate produce in economia Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Turcia se confrunta cu o criza politica dupa tentativa de lovitura de stat, iar acest lucru ar putea afecta economia Romaniei, avertizeaza analistii grupului bancar Erste.

Tulburarile din statul condus de Recep Tayyip Erdogan pot trimite o unda de soc in tara noastra, avand in vedere relatiile destul de stranse.

Astfel, Turcia a fost in 2015 a sasea mare destinatie de export a Romaniei, cu livrari de bunuri in valoare de 2,2 miliarde de euro, echivalente cu 1,3% din PIB.

Investitiile straine directe in Romania provenite din Turcia s-au ridicat in 2014 la 508 milioane de euro, dar relatiile de afaceri dintre cele doua tari sunt mai ample decat atat, avand in vedere ca multe companii turcesti sunt incorporate in Uniunea Europeana.

Cu toate acestea, leul a ignorat, practic, efectul tentativei de lovitura de stat din Turcia, urcand joia trecuta la 4,455 unitati pentru un euro, cel mai ridicat nivel din aproape trei luni.

"Stabilitatea politica interna, inainte de alegerile... citeste mai departe despre "Criza din Turcia si efectele negative pe care le poate produce in economia Romaniei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza Turcia efecte Romania, #Turcia relatii Romania , #Stiri Macroeconomie