Criza din Grecia: Elenii au reinviat trocul in zonele rurale

Vineri, 31 Iulie 2015, ora 17:02
1276 citiri
Criza din Grecia: Elenii au reinviat trocul in zonele rurale
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar tot mai mare de greci din zonele rurale ale tarii fac schimb de bunuri si servicii, dupa ce Guvernul a inchis bancile timp de trei saptamani incepand cu 28 iunie, a restrictionat retragerile de bani si a interzis transferurile de bani in afara, pentru a impiedica retragerile masive si colapsul bancilor.

Controlul asupra capitalului a fost relaxat intre timp dar va ramane cateva luni si grecii pot retrage numai 420 de euro pe saptamana, scrie Kathimerini.

Datele statistice privind scara la care se practica trocul nu sunt disponibile de vreme ce tranzactiile sunt efectuate informal. Insa activitatea de pe platformele online si povestirile fermierilor si afaceristilor arata ca fenomenul este in crestere, chiar daca la o scara mica prin comparatie cu tranzactiile cu bani.

Grecia a inceput sa-si plateasca datoriile - cat a primit FMI

In satele izolate si zonele agricole conceptul de troc nu este nou - fermierii fac de mult timp schimb de bunuri si servicii. Insa vechea ...citeste mai departe despre "Criza din Grecia: Elenii au reinviat trocul in zonele rurale" pe Ziare.com

#Grecia troc zone rurale, #Grecia fara bani troc , #Stiri Macroeconomie