Criza din Grecia: Conditia impusa de FMI Europei ca sa ajute Atena

Vineri, 14 August 2015, ora 08:15
1062 citiri
Criza din Grecia: Conditia impusa de FMI Europei ca sa ajute Atena
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondul Monetar International (FMI) asteapta ca europenii sa ia "decizii" legate de reducerea poverii datoriei Greciei inainte de a hotari daca va participa la noua sustinere financiara a tarii, a informat institutia joi.

"Asteptam sa lucram cu autoritatile (elene) pentru a dezvolta programul (de reforme) mai detaliat si ca partenerii europeni ai Greciei sa ia masuri de reducere a poverii datoriei", a declarat sefa misiunii Fondului la Atena, Delia Velculescu, intr-un comunicat citat de AFP.

Aceasta declaratie intervine in momentul in care parlamentul grec trebuie sa aprobe un acord asupra noului plan de ajutorare de 85 de miliarde de euro, al treilea din 2010, in schimbul unor severe masuri de austeritate.

FMI, unul din principalii creditorii ai tarii alaturi de europeni, a luat parte la discutiile cu Atena, insa a facut cunoscut ca participarea sa financiara depinde, printre altele, de masurile europenilor pentru a face datoria greaca "sustenabila".

Numeroase tari ...citeste mai departe despre "Criza din Grecia: Conditia impusa de FMI Europei ca sa ajute Atena" pe Ziare.com

#FMI ajutor Grecia conditii UE, #FMI stergere datorie Grecia, #FMI datorie Grecia , #Stiri Macroeconomie