Cresterile salariale pun in pericol exportatorii si leul - Avertismentul ING Bank

Marti, 11 August 2015, ora 14:06
1323 citiri
Cresterile salariale pun in pericol exportatorii si leul - Avertismentul ING Bank
Foto: Arhiva Ziare.com

Cresterile salariale prognozate peste cateva luni ar putea afecta exportatorii si leul, avertizeaza economistii ING Bank.

"Exista unele riscuri pe termen mediu. In primul rand, e vorba de o crestere semnificativa a salariilor (inclusiv a celui minim, care se va mari cu 14,3% in ianuarie 2016), ce lasa exportatorii vulnerabili, avand in vedere ca ei nu se pot adapta rapid, (...) iar o scadere a productivitatii le va afecta negativ activitatea.

In al doilea rand, credem ca o deteriorare a balantei comerciale ar avea impact negativ asupra leului, avand in vedere si planurile Rezervei Federale a SUA de a incepe un ciclu de majorare a dobanzilor, care ar atrage fonduri importante din pietele fianciare emergente catre active din SUA", se arata in analiza ING Bank remisa Ziare.com.

Salariul minim a urcat la 1 iulie de la 975 de lei la 1.050 de lei brut. De aceasta majorare au beneficiat aproape 1,5 milioane de salariati, din care aproximativ ...citeste mai departe despre "Cresterile salariale pun in pericol exportatorii si leul - Avertismentul ING Bank" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crestere salarii exportatori, #crestere salarii leu, #efecte crestere salarii , #Stiri Macroeconomie