Cresterea economica in Romania, anul acesta, este peste asteptari. In 2017, se tempereaza si creste deficitul

Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 23:46
872 citiri
Cresterea economica in Romania, anul acesta, este peste asteptari. In 2017, se tempereaza si creste deficitul
Foto: Facebook CE

Comisia Europeana a revizuit in urcare cu un punct procentual, la 5,2%, estimarile referitoare la cresterea economiei romanesti in acest an, avansul urmand sa incetineasca la 3,9% in 2017 si sa ajunga la 3,6% in 2018, conform previziunilor economice de toamna publicate miercuri.

Estimarile au fost revizuite in urcare fata de previziunile din primavara, cand Executivul comunitar estima ca economia romaneasca va inregistra un avans de 4,2% in 2016 si unul de 3,7% in 2017.

"Cresterea reala a PIB este in prezent una din cele mai mari din UE si este preconizat sa ramana robusta in urmatorii ani, sprijinita de relaxarea fiscala si majorarile de salarii. Inflatia este de asteptat sa creasca pe masura ce efectele precedentelor reduceri de taxe vor disparea. Deficitul guvernamental este estimat sa creasca considerabil din cauza reducerilor de taxe si majorarilor de salarii in sectorul public", se arata in raportul CE.

In ceea ce priveste deficitul public, CE se asteapta ca politicile ...citeste mai departe despre "Cresterea economica in Romania, anul acesta, este peste asteptari. In 2017, se tempereaza si creste deficitul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prognoza Comisia Europeana Romania, #prognoza economica inflatie cont curent Romania , #Stiri Macroeconomie