Cresterea economica a Romaniei s-a mai temperat: Cat a avansat PIB in trimestrul III

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 10:47
851 citiri
Cresterea economica a Romaniei s-a mai temperat: Cat a avansat PIB in trimestrul III
Foto: Arhiva Ziare.com

Cresterea economica a Romaniei a incetinit usor, in trimestrul al treilea, pana la 4,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut si pana la 0,6% comparativ cu trimestrul anterior, iar in primele noua luni din 2016 produsul intern brut al tarii noastre a crescut cu 4,9%.

Cifrele au fost publicate, marti, de Institutul National de Statistica si reprezinta estimari-semnal, ceea ce inseamna ca vor fi revizuite ulterior.

Datele arata o temperare semnificativa a cresterii economice fata de trimestrul al doilea, cand PIB-ul Romaniei a crescut cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu 1,5% fata de trimestrul precedent.

Analistii se asteaptau la o incetinire a cresterii economice in trimestrul al treilea, dupa rezultatele peste estimari din trimestrul al doilea.

INS nu a publicat marti detalii privind evolutia sectoarelor economice, care urmeaza sa fie prezentate abia la inceputul lunii decembrie.

Pentru intregul an, Fondul Monetar International (FMI) estimeaza un ...citeste mai departe despre "Cresterea economica a Romaniei s-a mai temperat: Cat a avansat PIB in trimestrul III" pe Ziare.com

#crestere economica trimestrul 3 , #Stiri Macroeconomie