Continua protestele fata de masurile fiscale anuntate. Miting la Dacia: Ne amaneteaza viitorul!

Luni, 06 Noiembrie 2017, ora 14:24
1119 citiri
Continua protestele fata de masurile fiscale anuntate. Miting la Dacia: Ne amaneteaza viitorul!
Foto: Facebook/Dacia

Membrii Sindicatului Autoturisme Dacia vor organiza, marti, pe platforma de la Mioveni, un miting de protest fata de masurile fiscal-bugetare ale Guvernului.

"Consiliul Sindicatului Autoturisme Dacia a hotarat, in sedinta din data de 27 octombrie 2017, organizarea unui mare miting de protest la Mioveni, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor Dacia", marti, 7 noiembrie 2017, incepand cu ora 12:30, se arata intr-un comunicat de presa.

Sindicalistii de la Dacia se pozitioneaza astfel impotriva transferului taxelor si impozitelor de la angajator la angajat, pentru obligativitatea negocierii si incheierii de contracte colective de munca la nivel de ramura, precum si pentru demararea constructiei autostrazii Pitesti-Sibiu, vitala pentru industria auto din Romania, dupa cum se arata in comunicat.

"Masurile preconizate de actuala guvernare aduc atingere nivelului de trai al romanilor, batjocorind sudoarea cu care ne castigam painea noastra si a copiilor nostri, amanetandu-ne viitorul! Este vital pentru viitorul nostru si al copiilor nostri sa-i determinam pe guvernanti sa renunte la planurile de a ne lua banii!", noteaza sursa citata.

Conform proiectului de OUG privind modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, publicat recent de Ministerul Finantelor, contributiile sociale vor trece de la angajatori la angajati incepand cu 1 ianuarie 2018.

Sedinta extraordinara de guvern in care ar fi trebuit adoptate controversatele modificari ale Codului Fiscal, programata pentru luni, a fost amanata, dupa ce a avut aceeasi soarta vineri.

Intrebat de jurnalisti daca va tine o sedinta de guvern astazi, premierul Mihai Tudose a raspuns simplu si sec "nu".

In plus, prezent la o reuniune a Asociatia Municipiilor din Romania, Tudose a spus ca miercuri are loc o sedinta a Executivului. Nu se stie insa daca in sedinta ordinara de guvern de miercuri va fi adoptata si controversata OUG care cuprinde masurile fiscale. ...citeste mai departe despre "Continua protestele fata de masurile fiscale anuntate. Miting la Dacia: Ne amaneteaza viitorul!" pe Ziare.com

#Dacia protest marti, #proteste modificare Cod Fiscal, #proteste transfer contributii angajat , #Stiri Macroeconomie