Consumul de alcool in exces dauneaza grav economiei: Costuri de sute de milioane de dolari

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 10:15
911 citiri
Consumul de alcool in exces dauneaza grav economiei: Costuri de sute de milioane de dolari
Foto: Arhiva Ziare.com

Consumul de alcool in exces costa SUA aproximativ 249 de miliarde de dolari in 2010, sau 2,05 dolari pentru fiecare bautura.

Cresterea e semnificativa fata de 2006, cand suma era de 223,5 miliarde de dolari, sau 1,90 dolari per bautura, potrivit unui studiu recent al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC), transmite CNBC.

Costurile pentru economie provin in parte in principal din reducerea productivitatii la locul de munca - 179 de miliarde de dolari, la care se adauga costurile pentru tratarea problemelor de sanatate provocate de consumul excesiv de alcool - 28 de miliarde de dolari, precum si infractiuni - 25 de miliarde de dolari, si accidente rutiere, 13 miliarde de dolari.

Aproximativ 88.000 de americani mor anual din cauza unor rani provocate de alcool, incluzand aici 10% din decesele inregistrate in randul persoanelor cu varsta intre 20 si 64 de ani.

"Cresterea costurilor asociate cu consumul de alcool in ...citeste mai departe despre "Consumul de alcool in exces dauneaza grav economiei: Costuri de sute de milioane de dolari" pe Ziare.com

#consum exces alcool daune economie, #costuri economie consum excesiv alcool , #Stiri Macroeconomie