Consum record de gaz si curent, din cauza gerului

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 13:37
1279 citiri
Consum record de gaz si curent, din cauza gerului
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se indreapta spre un consum de 60 milioane de metri cubi de gaz pe zi daca temperaturile sunt in continuare extrem de scazute, a declarat, joi, ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu.

"Ne indreptam spre o zona de 60 de milioane de metri cubi de zi in cazul in care temperaturile sunt extrem de scazute. Avem o mica componenta de import. Ea variaza de la zi la zi. Este vorba de operatori economici sau distribuitori care isi asigura necesarul din sursele pe care le considera cele mai convenabile", a spus Grigorescu.

Intr-o zi normala de iarna in Romania se consuma aproximativ 50 de milioane de mc de gaze naturale. El a precizat ca in momentul de fata sistemul energetic national este stabil.

"Trebuie sa vorbim de siguranta functionarii sistemului si aici vorbim de gaz, de energie electrica, de grupurile pe carbune. trecem printr-o perioada extrem de geroasa, o perioada care nu s-a incheiat, au fost si intemperii. La inceputul saptamanii am vazut linii de inalta tensiune ...citeste mai departe despre "Consum record de gaz si curent, din cauza gerului" pe Ziare.com

#consum gaz ger, #consum curent ger , #Stiri Macroeconomie