Consumul de electricitate in Romania a atins marti cel mai mare nivel din 2020

Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 17:26
611 citiri
Consumul de electricitate in Romania a atins marti cel mai mare nivel din 2020
Consum mare de curent FOTO (generica) Pixabay.com

Consumul de energie electrica al Romaniei a atins marti, 8 decembrie, cel mai mare nivel inregistrat in cursul anului 2020.

Potrivit Transelectrica, consumul de energie electrica inregistrat marti a fost de 9.389 MW, reprezentand cel mai mare nivel din acest an. La nivelul municipiului Bucuresti, consumul a atins 1.400 MW.

De asemenea, valoarea inregistrata marti la nivel national depaseste consumul maxim instantaneu din decembrie 2019, respectiv 9.154 MW, se arata intr-un comunicat Transelectrica.

"Chiar daca in perioada pandemiei s-a remarcat o scadere generala a consumului de energie electrica la nivel national, incepand cu luna noiembrie 2020, s-a inregistrat o crestere de consum", arata reprezentantii Transelectrica.

In istoricul ultimilor cinci ani, cel mai mare consum instantaneu de energie electrica a fost consemnat in luna ianuarie 2017, avand o valoare de 9.930 MW.

Se intrerupe alimentarea cu energie electrica in mai multe zone din Bucuresti, Ilfov si Giurgiu

PROIECT Ministerul Economiei: 60% din parcul auto al Romaniei ar urma sa aiba o forma de propulsie electrica in anul 2050 ...citeste mai departe despre "Consumul de electricitate in Romania a atins marti cel mai mare nivel din 2020" pe Ziare.com

#electricitate, #consum mare, #record de consum, #curent electric, #Transelectrica , #Stiri Macroeconomie