Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti

Luni, 16 Noiembrie 2020, ora 10:54
862 citiri
Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti
Foto: Pixabay.com

Lucrarile in constructii au crescut cu 17,6%, in primele noua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Intre ianuarie si septembrie 2020, in marja cresterii ca serie bruta a volumului lucrarilor in constructii, pe elemente de structura au avut loc rezultate pozitive la lucrarile de reparatii capitale (+56,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+39,8%) si constructiile noi (+6,4%).

De asemenea, pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel:

* lucrarile de constructii ingineresti (+19,5%),* cladirile rezidentiale (+18,4%) si la* cladirile nerezidentiale (+14,2%).

In acelasi interval, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut cu 19,3%, crestere reflectata in volumul lucrarilor de reparatii capitale (+50,9%), al lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+46,6%) si al lucrarilor de constructii noi (+7,7%).

Totodata, pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au inregistrat un volum in crestere cu 23,5%, cladirile rezidentiale - un plus de 19,1% si cladirile nerezidentiale (+15%).

INS: Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,3%, in primele opt luni, fata de aceeasi perioada din 2019 ...citeste mai departe despre "Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Construc iile din Romania, #evolutie constructii , #Stiri Macroeconomie