Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti

Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti

Lucrarile in constructii au crescut cu 17,6%, in primele noua luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2019, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Intre ianuarie si septembrie 2020, in marja cresterii ca serie bruta a volumului lucrarilor in constructii, pe elemente de structura au avut loc rezultate pozitive la lucrarile de reparatii capitale (+56,5%), lucrarile de intretinere si reparatii curente (+39,8%) si constructiile noi (+6,4%).

De asemenea, pe obiecte de constructii, ca serie bruta, au avut loc cresteri astfel:

* lucrarile de constructii ingineresti (+19,5%),* cladirile rezidentiale (+18,4%) si la* cladirile nerezidentiale (+14,2%).

In acelasi interval, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul total al lucrarilor de constructii a crescut cu 19,3%, crestere reflectata in volumul lucrarilor de reparatii capitale (+50,9%), al lucrarilor de intretinere si reparatii curente (+46,6%) si al lucrarilor de constructii noi (+7,7%).

Totodata, pe obiecte de constructii, constructiile ingineresti au inregistrat un volum in crestere cu 23,5%, cladirile rezidentiale - un plus de 19,1% si cladirile nerezidentiale (+15%).

CITESTE SI:

INS: Volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,3%, in primele opt luni, fata de aceeasi perioada din 2019 ...citeste mai departe despre "Constructiile din Romania au crescut in pandemie datorita lucrarilor ingineresti" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 790 ori