Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conditii dure pentru strainii care vor sa cumpere terenuri agricole in Romania - proiect

Conditii dure pentru strainii care vor sa cumpere terenuri agricole in Romania - proiect
Un proiect de lege initiat de PNL prevede conditii dure pentru strainii care vor sa cumpere terenuri agricole in Romania.

Cetatenii UE si firmele din Uniune ar putea cumpara terenuri agricole in tara noastra doar respectand anumite conditii, precum angajarea a 90% romani sau asocierea cu firme romanesti care sa detina minimum 30% din capital.

Proiectul a fost semnat de mai multi deputati PNL si depus la Senat, la inceputul acestei saptamani.

Cetateanul strain si apatridul cu domiciliul in alt stat, precum si firmele din alt stat, pot dobandi dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole aflate in extravilan, respecand urmatoarele obligatii:
foloseste terenul pentru practicarea culturilor agricole, in maximum 6 luni de la incheierea tranzactiei si pastreaza aceasta destinatie a terenului,nu detine datorii la Fisc, in nicio tara, inclsusiv in Romaniaeste asociat in participatiune cu firme romanesti sau persoane fizice din Romania, ponderea capitalului romanesc fiind de ...citeste mai departe despre "Conditii dure pentru strainii care vor sa cumpere terenuri agricole in Romania - proiect" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 702 ori