Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Concluziile FMI dupa vizita in Romania: Ce probleme avem si cum le rezolvam

Concluziile FMI dupa vizita in Romania: Ce probleme avem si cum le rezolvam
Romania se mentine vulnerabila la socuri externe, iar remedierea bilanturilor nu este inca finalizata, potrivit FMI.

"Ȋn urma crizei mondiale, economia romaneasca a corectat in mare parte dezechilibrele interne si externe prin intermediul unui mix de politici macroeconomice solide.

Cu toate acestea, convergenta a stagnat si infrastructura publica precara s-a dovedit a fi o piedica principala pentru o traiectorie de crestere mai puternica.

Ȋn acelasi timp, Romania se mentine vulnerabila la socuri externe, iar remedierea bilanturilor nu este inca finalizata.

Pe mai departe, politicile macroeconomice sustenabile trebuie combinate cu masuri de eficientizare a cheltuielilor publice - in mod special accelerarea absorbtiei de fonduri UE pentru modernizarea infrastructurii publice - de revigorare a reformelor ce treneaza in sectorul intreprinderilor ce stat si rezolvarea mostenirilor lasate de criza in sectorul financiar", se arata intr-o declaratie a misiunii FMI privind ...citeste mai departe despre "Concluziile FMI dupa vizita in Romania: Ce probleme avem si cum le rezolvam" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori