Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grindeanu si ANAF au facut un plan de masuri pentru a colecta mai multi bani. Ce se intampla cu salariile taiate la Antifrauda

Grindeanu si ANAF au facut un plan de masuri pentru a colecta mai multi bani. Ce se intampla cu salariile taiate la Antifrauda

Premierul Sorin Grindeanu a analizat, marti, in cadrul unei intalniri de lucru cu reprezentantii Ministerului Finantelor Publice si ANAF, propunerile acestora pentru cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor si pentru imbunatatirea relatiei dintre administratia fiscala si contribuabilii persoane fizice si juridice.

Iata masurile avansate de MFP si ANAF, care trebuie implementate pana la data de 15 aprilie:

Consilierea contribuabililor pentru plata la timp a taxelor si completarea corecta a declaratiilor fiscale;Indrumarea contribuabililor pentru accesarea platii esalonate a obligatiilor fiscale, in cazul in care nu-si pot plati la timp taxele si impozitele. Aceasta solutie permite acordarea unor facilitati cum ar fi anularea penalitatilor de intarziere, in cazul finalizarii esalonarii;Extinderea Serviciului "Spatiul Privat Virtual" la persoanele juridice si la alte entitati fara personalitate juridica;Flexibilizarea modalitatii de poprire pe conturi in cazul contribuabililor care sunt executati silit, astfel incat suma blocata sa nu depaseasca datoria catre ANAF;Initierea de actiuni de control in domeniul comertului online;Intensificarea controlului in scopul identificarii contribuabililor care inregistreaza in evidentele contabile facturi false.

In cadrul intalnirii de lucru dintre premier si reprezentantii MSF si ANAF, s-a mai aratat ca se doreste si imbunatatirea relatiei dintre Fisc si contribuabili, prin aplicarea reglementarilor ce vor fi incluse in noua lege a preventiei, proiect aflat acum intr-o etapa avansata de elaborare in cadrul unui grup de lucru interministerial.

Scopul acestei legi va fi prevenirea aplicarii automate a sanctiunilor pentru faptele care constituie contraventii, prin intocmirea unui plan de conformare, astfel incat sa fie acordat contribuabilului un termen in care va avea posibilitatea sa corecteze neregulile constatate si sa se conformeze legii, se mai arata intr-un comunicat remis Ziare.com de Guvernul Romaniei.

"Conducerea ANAF a venit azi cu 14 masuri. Toate urmeaza sa fie implementate pana in 15 aprilie, astfel ca, dincolo de colectare, sa fie o noua abordare. Toate cele 14 masuri vor fi comunicate public si vor duce la o imbunatatire a activitatii ANAF", a declarat premierul Sorin Grindeanu, marti, dupa aceasta intalnire, la Radio Romania Actualitati.

Premierul a mai spus si ca, de acum inainte, va avea intalniri din doua in doua saptamani cu reprezentantii ANAF.

Ce se intampla cu salariil ...citeste mai departe despre "Grindeanu si ANAF au facut un plan de masuri pentru a colecta mai multi bani. Ce se intampla cu salariile taiate la Antifrauda" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1267 ori