Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Companiile de turism balnear ale SIF Transilvania vor fuziona pentru a rezista in UE

Companiile de turism balnear ale SIF Transilvania vor fuziona pentru a rezista in UE

Societatile de turism balnear din portofoliul SIF Transilvania, respectiv Felix, Buzias, Tusnad si Covasna, vor fuziona intr-o companie de sanatate pentru a putea face fata competitiei din piata europeana, a declarat, vineri, directorul general adjunct al SIF Transilvania, Floriean Firu.

Pentru societatea Turism Felix, investitiile pentru acest an se ridica la 30 de milioane de euro, din care zece milioane de euro pentru modernizarea Hotelului International.

"Desi hotelul va avea numai trei stele, pentru ca imobilul este vechi si suprafata camerelor mica, dotarea va fi superioara", a spus, la randul sau, vineri, intr-o conferinta de presa, directorul general al Turism Felix, Florian Serac.

Potrivit acestuia, la Felix vor fi modernizate in acest an alte trei complexuri hoteliere, odata cu realizarea primului Acqua - Parc dintr-o statiune balneara. El a adaugat ca societatea intentioneaza sa investeasca si intr-un hotel de cinci stele tot in Felix, fara insa a preciza valoarea investitiei.

"In urma acestor investitii, estimam ca cifra de afaceri a Felix Turism se va dubla in urmatorii trei, cinci ani, de la 40 de milioane de lei cat a fost in 2006. Mai mult, profitul va creste in aceasta perioada de trei ori pana la 20 de milioane de lei, de la sapte milioane de lei valoarea aferenta anului trecut", a mai aratat directorul general adjunct al SIF Transilvania. In opinia lui Floriean Firu, pentru anul 2007, societatea Felix Turism estimeaza ca va avea un profit de zece milioane de lei.

Atat reprezentantii societatii din Baile Felix cat si cei din Covasna si Buzias au declarat ca vor depune dosare pentru accesarea fondurilor structurale.

Turismul romanesc va beneficia de fonduri structurale in valoare de circa 710 milioane euro, in perioada 2007-2013, bani care vor fi alocati pentru dezvoltarea a doua programe operationale ale Guvernului Romaniei, declara, la jumatatea lunii ianuarie, presedintele Autoritatii Nationale de Turism, Monica Barbuletiu.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 783 ori