Compania-mama a Petrom a batut palma cu rusii de la Gazprom: Cedeaza unele afaceri si primeste petrol

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 17:32
1763 citiri
Compania-mama a Petrom a batut palma cu rusii de la Gazprom: Cedeaza unele afaceri si primeste petrol
Foto: Arhiva Ziare.com

OMV, compania-mama a Petrom, si Gazprom au incheiat vineri o serie de acorduri referitoare la colaborarea strategica intre cele doua companii, grupul austriac urmand sa cedeze rusilor active din Marea Nordului si din zona platformei continentale norvegiene, in timp ce Gazprom va livra OMV titei, incepand din 2016.

Directorul general al OMV, Rainer Seele, a declarat vineri, la Sankt Petersburg, ca, dupa aproape o jumatate de secol de colaborare, documentele semnate sunt un eveniment major in relatiile bilaterale, informeaza News.ro.

"Cu un mediu de afaceri care devine tot mai fracturat, este momentul potrivit sa ne apropiem", afirma Seele intr-un comunicat al OMV.

Rainer Seele s-a intalnit vineri, la Sankt Petersburg, cu Alexei Miller, presedintele Gazprom. Cei doi au semnat mai multe acorduri si memorandumuri tehnice care au rolul sa dezvolte cooperarea strategica dintre cele doua companii, se ...citeste mai departe despre "Compania-mama a Petrom a batut palma cu rusii de la Gazprom: Cedeaza unele afaceri si primeste petrol" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OMV intelegere Gazprom, #OMV Gazprom, #OMV active Gazprom , #Stiri Macroeconomie