Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

E gata raportul final pe "gaura" din buget. Ce spune Dacian Ciolos

E gata raportul final pe "gaura" din buget. Ce spune Dacian Ciolos

Comisiile reunite de buget au stabilit ca nu se justifica rectificarile pozitive facute de Guvernul Ciolos in 2016, iar raportul a fost transmis Birourilor Permanente. In replica, fostul premier Dacian Ciolos si fostul ministru de Finante Anca Dragu spun ca se fac "numeroase confuzii".

Comisiile au stabilit ca gradul de realizare al indicatorilor nu justificau o rectificare bugetara pozitiva, nici in iunie, nici in noiembrie 2016, asa cum a decis Guvernul Ciolos, a declarat marti senatorul PSD Viorel Arcas.

"1,6 miliarde prognoza nejustificata de crestere a veniturilor, ceea ce impunea, suntem de aceeasi parere si cu cei de la Curtea de Conturi, ca cele doua rectificari in functie de gradul de realizare al indicatorilor respectivi si in iunie si in noiembrie nu justificau o rectificare pozitiva nici in iunie, nici in noiembrie", a afirmat presedintele Comisiei de buget, senatorul PSD Viorel Arcas.

Intrebat care sunt consecintele rectificarilor pozitive, Arcas a facut referire la nerealizarea veniturilor - cele 11,6 miliarde, nerealizarea cheltuielilor bugetare in totalitate si a programul de investitii.

Senatorul PSD a precizat ca cele doua Comisii de buget nu constituie un organ de ancheta si astfel nu le ramane de facut nimic altceva decat sa inainteze Birourilor Permanente reunite raportul intocmit.

"Am avut solicitari de la colegi sa ne declaram noi foarte clar de aspectul legal sau nelegal, nu suntem organ de ancheta. O sa prezentam raportul Birourilor permanente", a spus Arcas.

La randul sau, presedintele Comisiei de Buget din Camera Deputatilor, Leonardo Badea, a afirmat ca raportul contine recomandari pentru a putea folosi datele rezultate din analiza comisiei ca un instrument de executie bugetara preventiva.

Ciolos: Raportul final face numeroase confuzii

In replica, Dacian Ciolos a transmis ca raportul final al Comisiilor de specialitate ale Parlamentului continua sa faca numeroase confuzii intre diversele bugete componente ale bugetului general consolidat, ignorandu-se cresterea economica din primul semestru.

"Exprimam inca o data aprecierea noastra pentru activitatea Comisiilor reunite de buget, finante si banci din Parlamentul Romaniei si consideram legitim demersul parlamentar de verificare a activitatii Guvernului Romaniei. Insa, analizand continutul si concluziile cuprinse in Raportul final, consideram ca acesta nu reflecta in totalitate obiectivul declarat initial de clarificare a unor aspecte tehnice legate de ex ...citeste mai departe despre "E gata raportul final pe "gaura" din buget. Ce spune Dacian Ciolos" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 924 ori
Citeste mai multe despregaura buget Ciolos