Comisia Europeana avertizeaza: Marea Britanie ar putea intra in recesiune anul viitor

Marti, 19 Iulie 2016, ora 20:41
873 citiri
Comisia Europeana avertizeaza: Marea Britanie ar putea intra in recesiune anul viitor
Foto: Arhiva/Ziare.com

Economia Marii Britanii ar putea intra in recesiune anul viitor, in urma votului pentru iesirea tarii din UE, a avertizat marti Comisia Europeana (CE), in prima sa evaluare a impactului economic al Brexitului.

Si comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, a afirmat saptamana trecuta ca impactul cumulat asupra PIB-ului Marii Britanii va fi intre 1 si 2,5% pana in 2017.

Economia Regatului Unit se va confrunta cu o incetinire semnificativa care va limita cresterea PIB-ului la 10,3 - 1,6% anul acesta, fata de un avans de 1,8% estimat anterior de Comisia Europeana, arata Reuters. Anul viitor, in cel mai defavorabil scenariu, Marea Britanie ar putea intra in recesiune, cu un declin al PIB-ului de 0,3%.

In cel mai optimist scenariu, economia britanica va creste cu 1,1% in 2017, mult sub nivelul de 1,9% previzionat anterior de CE.

Referendumul din 23 iunie nu va afecta doar Regatul Unit, ci si restul economiei europene, prin cateva canale de transmisie, in ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana avertizeaza: Marea Britanie ar putea intra in recesiune anul viitor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Marea Britanie Brexit recensiune, #economie UK recesiune 2017, #intrare recesiune Marea Britanie, #economie Marea Britanie iesire UE , #Stiri Macroeconomie