Comisia Europeana a gestionat slab si inconsistent criza financiara din Romania - raport

Marti, 26 Ianuarie 2016, ora 16:40
1806 citiri
Comisia Europeana a gestionat slab si inconsistent criza financiara din Romania - raport
Foto: Ziare.com

Modul in care Comisia Europeana a gestionat programele de asistenta acordate tarilor afectate de criza financiara din 2008 a fost unul slab si inconsistent, se arata intr-un raport publicat marti de Curtea Europeana de Conturi.

Auditorii au analizat modul in care Comisia a gestionat asistenta financiara acordata pentru cinci state membre: Ungaria, Letonia, Romania, Irlanda si Portugalia, informeaza Reuters.

Potrivit constatarilor, programele de asistenta si-au indeplinit obiectivele, in pofida lipsei de experienta a Comisiei, deoarece tarile care au beneficiat de aceste programe au redus deficitele si au adoptat reforme structurale.

Cu toate acestea, raportul identifica totodata patru puncte problematice principale legate de modul in care Comisia a gestionat criza: abordarile diferite utilizate, controlul limitat al calitatii, monitorizarea deficitara si neajunsuri legate de documentatie.

"Curtea a identificat mai multe exemple de tari care nu au fost tratate in acelasi ...citeste mai departe despre "Comisia Europeana a gestionat slab si inconsistent criza financiara din Romania - raport" pe Ziare.com

#Comisia Europeana criza Romania, #Comisia Europeana gestionare criza financiara , #Stiri Macroeconomie