Cod rosu in agricultura, din cauza secetei. Efecte in lant: Pagube uriase, posibile scumpiri

Marti, 04 August 2015, ora 15:16
1164 citiri
Cod rosu in agricultura, din cauza secetei. Efecte in lant: Pagube uriase, posibile scumpiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Seceta a afectat grav productia agricola, iar pierderile sunt estimate la 2 miliarde de euro, potrivit sefului Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu.

El a precizat ca seceta din ultimele luni a afectat cel mai mult porumbul, insa exista si alte culturi care au avut de suferit de pe urma caldurii excesive, precum soia, grau, rapita, floarea-soarelui, dar si legumele.

Agricultorii din Moldova au cele mai mari batai de cap, unde unele suprafete sunt distruse in proportie de 100%, dar probleme mari au si cei din sud-vestul Banatului, vestul si estul tarii, in special in judetul Constanta, a spus Baciu, potrivit Mediafax.

Ramanem fara mancare din cauza secetei?

Ministerul Agriculturii nu a prezentat pana in prezent date cu privire la efectele secetei asupra culturilor agricole, dar presedintele LAPAR a estimat ca pierderile depasesc 2 miliarde euro.

"Seceta va diminua recolta lui 2015. Pierderile sunt enorme, pana in prezent se ...citeste mai departe despre "Cod rosu in agricultura, din cauza secetei. Efecte in lant: Pagube uriase, posibile scumpiri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#paguba seceta agricultura, #seceta efecte agricultura, #seceta agricultura, #seceta agricultura Romania , #Stiri Macroeconomie