Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNAIR sustine ca in buget sunt prevazute sumele necesare pentru autostrada Comarnic-Brasov si centura Capitalei

CNAIR sustine ca in buget sunt prevazute sumele necesare pentru autostrada Comarnic-Brasov si centura Capitalei
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anuntat joi ca a prevazut in bugetul pentru acest an sumele necesare realizarii proiectelor aflate in pregatire, precum autostrazile Comarnic - Brasov si Targu Mures - Iasi, dar si pentru proiecte in derulare, precum centura Bucurestiului.

Reactia vine dupa ce in presa au aparut informatii ca Ministerul Transporturilor a scos de pe lista prioritatilor unele lucrari de infrastructura, precum autostrazile Comarnic-Brasov si Targu Mures - Iasi.

Joi, la sediul CNAIR, a avut loc o intalnire intre ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, directorul general al CNAIR, Stefan Ionita, si reprezentantii directiilor regionale.

In cadrul intalnirii au fost discutate obiectivele companiei si bugetele alocate lucrarilor pentru acest an.

Totodata, ar exista sume alocate si pentru proiectele in pregatire precum autostrazile Comarnic - Brasov si Targu Mures - Iasi sau drumul de mare viteza Ploiesti - Pascani, la capitolul "Alte cheltuieli de investitii".

In proiectul de buget al Ministerului Transporturi pentru acest an, la capitolul respectiv apare o suma totala propusa de 1,935 miliarde lei.

Citeste si: "Centura Capitalei a fost abandonata de Ministerul Transporturilor. Va fi gata dupa 2020".

In plus, pentru actuala centura a Capitalei este prevazuta suma de 106,2 milioane lei din fonduri externe nerambursabile - Programul Operational Infrastructura Mare (POIM), sustine CNAIR.

Pentru realizarea centurii de sud, la nivel de autostrada, este prevazuta suma de cinci milioane lei lei pentru un contract de consultanta, in vederea acordarii de asistenta tehnica, financiara si juridica, pentru proiectul de concesiune.

Pentru realizarea pasajului suprateran suprateran de la Domnesti, de pe centura Capitalei, sunt prevazute credite bugetare de 5 milioane lei si credite de angajament necesare semnarii contractului in valoare de 146,49 milioane lei.

In proiectul de buget al Guvernului pentru acest an, Ministerul Transporturilor are unul dintre cele mai mari bugete, de 13,76 miliarde lei, in crestere cu 60,3% fata de nivelul preliminat pentru 2016, insa nivelul fondurilor depinde de absortia de bani europeni, in conditiile in care pentru proiecte cu finantare din fonduri UE sunt alocate 8,3 miliarde lei, cu 177% mai mult fata de anul trecut. ...citeste mai departe despre "CNAIR sustine ca in buget sunt prevazute sumele necesare pentru autostrada Comarnic-Brasov si centura Capitalei" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 5524 ori