Chiria lunara a unui chiosc de presa din centrul Clujului, cat a unui apartament cu trei camere

Joi, 13 Mai 2021, ora 16:50
563 citiri
Chiria lunara a unui chiosc de presa din centrul Clujului, cat a unui apartament cu trei camere
Preturi ridicate pentru inchirierea unui chiosc de ziare FOTO Cluj/ Pixabay.com

La Cluj-Napoca, pretul inchirierii unui chiosc de presa detinut de primarie in zona centrala este cat al unui apartament cu trei camere, scrie publicatia locala ZiarulFaclia.ro.

Municipalitatea scoate la licitatie inchirierea a trei chioscuri de presa de pe Bulevardul Eroilor (zona inspre Teatrul National), dupa ce o buna bucata de vreme acestea au ramas inchise. Conform caietului de sarcini, pretul de la care va porni licitatia pentru inchirierea chioscurilor este de 1783 lei/luna.

Totodata, primaria a demarat procedurile de atribuire prin licitatie publica si pentru un chiosc din Piata Unirii - zona pietonala - latura de vest. In acest caz, valoarea minima ce poate fi ofertata este 2.559 lei pe luna.

Caietul de sarcini mai prevede ca ofertantul va trebuie sa prezinte dovada ca va avea acces la disponibilitati banesti, resurse reale negrevate de datorii sau linii de credit pentru 4 luni de derulare a contractului in valoare egala cu cuantumul a 4 chirii raportate.

Celebrele chioscuri de lux cu suprafata de 7,35 mp de pe Bulevardul Eroilor au fost amenajate in urma cu aproximativ 10 ani, fiecare costand aproximativ 30.000 de euro. Initial, acestea au fost gandite pentru comercializarea de ziare si carte, insa cum difuzorii de presa nu si-au permis sa ofere pretul propus de primariei pentru a fi inchiriate, s-a decis ca in aceste spatii sa poata fi comercializate si alte produse precum flori si produse alimentare.

In 2004, cand Emil Boc a obtinut primul mandat de primar, la Cluj-Napoca functionau cam 200 de chioscuri de ziare. In prezent, in tot orasul mai functioneaza 22 de astfel de puncte de difuzare a presei ...citeste mai departe despre "Chiria lunara a unui chiosc de presa din centrul Clujului, cat a unui apartament cu trei camere" pe Ziare.com

#Cluj, #ziare, #imobiliare , #Stiri Macroeconomie

Curs valutar

1 EUR = 4.9704 RON

-0.0025

1 USD = 4.5850 RON

0.0101
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  3. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  4. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  5. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  6. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO