Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Citu: Suntem gata cu rectificarea bugetara, luni am putea veni cu ea in sedinta

Citu: Suntem gata cu rectificarea bugetara, luni am putea veni cu ea in sedinta
Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat joi ca rectificarea bugetara este gata si ar putea veni cu ea in sedinta de guvern de luni.

"In ceea ce priveste rectificarea bugetara, comunicarea cu ordonatorii de credite este terminata, noi trebuie sa mai punem concluziile pe ordonanta de rectificare. Suntem gata cu ea. Luni am putea veni cu ea in sedinta", a spus Citu, la inceputul sedintei de guvern.

Premierul Ludovic Orban i-a atras atentia ca trebuie facuta o analiza foarte exigenta, deoarece este clar ca se va inregistra o scadere de venituri "si aici va trebui, in paralel cu cresterea anumitor categorii de cheltuieli, sa distribuim banii cu multa parcimonie".

"Exista deja o scadere de venituri estimata in jur de 20 de miliarde lei si o crestere a cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei. Deci, in acest context, trebuie sa fim mult mai atenti cu partea de cheltuieli din buget", a precizat ministrul Finantelor.

Pe de alta parte, acesta a solicitat introducerea pe ordinea de zi a sedintei de guvern a unei ordonante de urgenta privind unele masuri fiscal-bugetare, ce reglementeaza, printre altele, rambursarea TVA cu control ulterior, pe durata starii de urgenta, pentru a injecta lichiditate in sistem.

"Luna trecuta, am rambursat patru miliarde lei si acum o sa rambursam, nu stiu exact cifra, mai rapid, pentru a avea companiile acces la lichiditate", a mentionat ministrul Finantelor.

El a mai propus prorogarea termenelor pentru depunerea situatiilor financiare anuale aferente exercitiului financiar 2019, respectiv a raportarilor contabile incheiate la 31 decembrie 2019 si prelungirea pana la 31 iulie 2020 inclusiv.

Totodata, ministrul a spus ca mai vine si cu o Hotarare pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul fiscal, referitoare la productia de alcool denaturat.

"Pentru alcool denaturat avem si in Ordonanta facilitati la importuri, din Republica Moldova in special, si aici este pentru productia interna. Si in Ordonanta avem valorificarea stocurilor de alcool care a fost confiscat. Acum ar fi fost distrus. Pe perioada starii de urgenta vrem sa-l valorificam", a subliniat Citu.

Intrebat de premier daca are masuri prin care sa fie create stimulente fiscale pentru ca aceia care produc alcool sa se reprofileze pe productia de alcool denaturat, ministrul Finantelor a raspuns ca pregateste pentru saptamana viitoare un proiect de act normativ. ...citeste mai departe despre "Citu: Suntem gata cu rectificarea bugetara, luni am putea veni cu ea in sedinta" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 459 ori
Citeste mai multe desprerectificare bugetara Florin Citu